Concepts

Werkterrein heeft veel ervaring met het verduurzamen en herbestemmen van zakelijk vastgoed. Zo proberen we antwoorden te geven op concept vraagstukken rondom de (r)evolutie van de woon- en werkomgevingen. De afgelopen decennia zijn we veelvuldig betrokken geweest bij een aantal vraagstellingen rond dit thema.

Werkterrein-kwartiermakers-icon-home-pagina-makers-concepts-1

Concepts

De afgelopen decennia is Werkterrein nadrukkelijk betrokken geweest bij vraagstukken rond ruimtelijke problematiek en de (r)evolutie van werk- en woonomgevingen. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld:

Werkterrein-kwartiermakers-icon-home-pagina-makers-concepts-1

Merkbeleving bij Onroerend Goed

Van meet af aan zijn we groot fan van het toevoegen van waarde aan onroerend goed door er specifieke merk-lading aan toe te voegen. Met een merk als kapstok zijn we immers veel beter in staat om de inhoud onderscheidend te maken. Dat kan zijn door aan het merk beeld en visuals toe te voegen, logo en huisstijlkenmerken, of zelfs programmering. Het hogere doel is deze lading te koppelen aan de gebruikers, om een connectie te maken naar een community of organisatie die de ruimte bewoont. Mooie voorbeelden hiervan zijn gebouwen als de Unie, het Warenhuis, het Touchdown Center, de Bakke-rij en het Stoflab. Scrol naar beneden en onderaan de pagina zie je tal van voorbeelden.

 

HomeDesk

Al in de jaren negentig is onder de noemer Jager Personal Office de HomeDesk ontwikkeld. Een thuiswerkplek avant la lettre die middels een revolutionair leaseconcept aan de man werd gebracht. Het concept en het op basis daarvan ontwikkeld product waren trendsetters, maar het thuiswerken (telewerken) was een discussie en het duurde nog enkele decennia voordat deze markt tot wasdom kwam.

Touchdown Centers

In de zero’s is op verzoek van een lokale projectontwikkelaar een nieuw concept ontwikkeld om zijn leegstand in zakelijk onroerend tegen te gaan. Daarbij zag het door Werkterrein ontwikkelde Touchdown Center in 2008 het licht. Het concept richtte zich op lokale zzp’ers en bestond uit een laagdrempelige gebruiksbijdrage en een fullservicepakket, waaronder restaurant, snel internet en een vergaderaccommodatie. In drie maanden tijd zat het pand bomvol. Er kwam een tweede Touchdown Center in Heemstede, waarna businesscenters in Zaandam, Zoetermeer en Amsterdam-Zuidoost volgden.

WeWork

Voortbordurend hierop stond Werkterrein aan de basis van een geheel nieuw concept, genaamd WeWork. Daarbij ontwikkelden we samen met Cisco & Sqills een platform voor online werkplek- en ontmoetingsreserveringen. Het platform koppelde ‘werknomaden’ aan lokale werkplekaanbieders. Verminderen van verkeerscongestie en terugdringen van de CO2-uitstoot waren hierbij de drijfveren. Van Zuid-Korea tot Parijs waren partijen geïnteresseerd.

GEN

Een recentere loot aan de boom is het ondersteunen van duurzame woonconcepten. Daarbij is een concept ontwikkeld voor een projectontwikkeling in Haarlem, waarbij bewoners werk en privé combineren met gemeenschappelijke faciliteiten als gaming, huisbar, bioscoop, wasserette, etc. Diensten en producten worden met GEN-coins onderling verrekend.

Concepts is continue in beweging.

Het nieuwe credo is met name gebaseerd op duurzaamheid en circulariteit en het teamen daarbinnen met verschillende disciplines en partners.

werkterrein-concept-quais
werkterrein-concept-HomeDesk
concepts-logo-bakkerij-werkterrein-kwartiermaken
concepts-flyer-werkterrein-kwartiermaken
concepts-lamp-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-houdt-werkterrein-kwartiermaken
concepts-infographic-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-spaander-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-keuken-werkterrein-kwartiermaken
werkterrein-concept-waren-huis
concepts-logo-stoflab-werkterrein-kwartiermaken
concepts-bord-werkterrein-kwartiermaken
concepts-container-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-bizzdom-werkterrein-kwartiermaken
concepts-loots-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-burg-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-gen-werkterrein-kwartiermaken
concepts-stoflab-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-waren-huis-werkterrein-kwartiermaken
concepts-touchdown-werkterrein-kwartiermaken
concepts-rolstoel-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-hoger-beroep-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-wework-werkterrein-kwartiermaken
concepts-zoetemeer-werkterrein-kwartiermaken
concepts-logo-werkspoor-werkterrein-kwartiermaken

Interesse? Stel hier uw vragen

    Direct antwoord? Neem contact op met +31 (0)6 41 25 81 88