kloosterkeuken-renovatie-haarlem

De Kloosterkeuken

+ Hagestraat 12, Haarlem

Haarlems restaurant ‘de Kloosterkeuken’ is na een maandenlange renovatie in januari 2024 heropend. Het leerwerk restaurant van Spaarnewerkt is onder begeleiding van Werkterrein grotendeels in eigen beheer heringericht en kan wedijveren met de mooiste culinaire plekken die Haarlem te bieden heeft.

Renovatie de Kloosterkeuken

‘januari ’24 is de renovatie van restaurant ‘de Kloosterkeuken’ aan de Hagestraat 12 in Haarlem afgerond. Daarmee is de originele keuken van het voormalige Rosenstock-Huessy complex getransformeerd tot een voor Haarlem uniek restaurant.

 

De locatie achter de burgwal (ook bekend als startpunt van de fietsroute naar Compostella) is door toedoen van haar nieuwe eigenaar Stadsherstel en onder leiding van architectenbureau Brandjes van Baalen aan een metaformose bezig, waarbij het hele complex onder handen genomen wordt.
De eeuwenoude keuken speelt een cruciale rol in het door ‘Spaarnewerk’ gerunde leerwerk-restaurant de Kloosterkeuken.

 

Werkterrein & partners hebben de zaal een facelift gegeven door het plafond met eeuwenoude Eiken barnwood-delen te betimmeren en de prachtige antieke ‘witjes’ aan de wanden dusdanig aan te lichten dat deze lijken te gloeien.
Twee gigantische hand-gesmeden chandeliers voegen een prachtige gloed toe aan de ruimte en de meubels zijn handgemaakt door de medewerkers van Spaarnewerkt timmerafdeling De Adriaan.

Interesse? Stel hier uw vragen

    Direct antwoord? Neem contact op met +31 (0)6 41 25 81 88